Swasti YogaBody Mind and Sound Healing
 

Stoel Yoga

Wat is StoelYoga?
Stoelyoga is de meest laagdrempelige vorm van yoga, het is voor iedereen, hoewel het voor ouderen en fysiek beperkten uitermate geschikt is. De oefeningen zijn rustig, niet te lang en niet te zwaar en worden op en rond de stoel uitgevoerd. Bij staande oefeningen wordt de stoel vaak gebruikt als steun bij balansoefeningen of om een houding te vergemakkelijken.


Waarom StoelYoga?
Een stoelyogales bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen op een stoel. Dat kan zijn op een yogastoel, bureaustoel, leunstoel, vliegtuigstoel of rolstoel – het maakt niet uit! Een yogales is erop gericht om spieren en gewrichten soepeler te maken en de doorbloeding te verbeteren. De bewegingen dragen bij tot het behoud van lichamelijke en geestelijke fitheid op leeftijd. Je leert spanning los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren. Tijdens de lessen staat het respecteren van je eigen mogelijkheden centraal en wordt er creatief omgegaan met eventuele beperkingen. Door het regelmatig beoefenen van stoelyoga leer je ontspannen en genieten en zul je merken dat StoelYoga niet alleen het lichaam fitter maakt, maar ook de geest kalmer.


Hoe ziet een les eruit.
Een StoelYoga les wordt opgebouwd vanuit ontspanning en werken met de adem. De spieren en gewrichten zullen op een zachte manier aangesproken worden. Van daaruit volgen er rek- strek en versterkende oefeningen. In de lessen is er aandacht voor concentratietechnieken, visualisatie en meditatie. Zonodig zijn er hulpmiddelen o.a. kussens en blokjes. De les is afgestemd op elk niveau.
Het maakt niet uit of je thuis of op kantoor achter het bureau zit of staat, StoelYoga kan altijd!